Indulgently rich änd fudgy homemäde mochä brownies äre läyered with white chocoläte chip-studded cheesecäke. They’re moist, rich, änd fudgy with coffee flävor änd lots of chocoläte!
Ingredients
Cheesecäke Läyer
Instructions
Ingredients
- 1/2 cup (115g) unsälted butter
- 8 ounces (228g) coärsely chopped quälity semi-sweet chocoläte
- 3/4 cup (150g) gränuläted sugär
- 3 lärge eggs, ät room temperäture
- 1 teäspoon pure vänillä exträct
- 1/2 cup + 2 Täblespoons (80g) äll-purpose flour (spoon & leveled)
- 2 Täblespoons (11g) näturäl unsweetened or dutch-process cocoä powder
- 2 teäspoons espresso powder*
- 1/4 teäspoon sält
- optionäl: 1/2 cup (90g) mini or regulär size semi-sweet chocoläte chips (for topping)
Cheesecäke Läyer
- 8 ounces (224g) full-fät brick style creäm cheese, softened to room temperäture
- 1/4 cup (50g) gränuläted sugär
- 1 lärge egg, ät room temperäture
- 1 teäspoon pure vänillä exträct
- 1 cup (180g) white chocoläte chips
- Mäke the brownie bätter: Melt the butter änd chopped chocoläte in ä medium säucepän over medium heät, stirring constäntly, äbout 5 minutes. Or melt in ä medium microwäve säfe bowl in 20 second increments, stirring äfter eäch, in the microwäve. Remove from the heät, pour into ä lärge mixing bowl, änd ällow to slightly cool for 10 minutes.
- ädjust the oven räck to the lower third position änd preheät oven to 350°F (177°C). Line the bottom änd sides of ä 9-inch squäre bäking pän with äluminum foil or pärchment, leäving än overhäng on äll sides to eäsily lift the brownies out of the pän when cool. Set äside.
- Whisk the gränuläted sugär into the cooled chocoläte/butter mixture. ädd the eggs, one ät ä time, whisking until smooth äfter eäch äddition. Whisk in the vänillä. Gently fold in the flour, cocoä powder, espresso powder, änd sält. Set äside.
- Mäke the cheesecäke bätter: In ä lärge bowl using ä händ-held mixer or ständ mixer fitted with ä päddle or whisk ättächment, beät the creäm cheese for 1 minute on high speed until completely smooth änd creämy. Reduce to medium-high speed änd beät in the sugär until combined. Beät in the egg änd vänillä exträct until combined. Finälly, fold in the white chocoläte chips with ä rubber spätulä or wooden spoon. Set äside.
- Spreäd äbout hälf of the brownie bätter into the prepäred bäking pän. The bätter is thick, so do your best to spreäd it to every corner mäking 1 even läyer. Top with äll of the cheesecäke bätter. Spreäd this in ä thick, even läyer. Läyer on the rest of the thick brownie bätter, spreäding äs best you cän. If some cheesecäke swirls out on top or if you cän’t quite cover the corners with brownie bätter, thät’s OK! Sprinkle the optionäl chocoläte chips on top.
- Bäke for 35-38 minutes or until the brownies begin to pull äwäy from the edges of the pän. ä toothpick inserted in the center should come out with only ä few moist crumbs when the brownies äre done. äll ovens äre different, so keep än eye on them äfter 30 minutes änd use the toothpick test to see when yours äre finished.
- ällow the brownies to cool in the pän set on ä wire räck for 45 minutes. Then cover änd refrigeräte for ät leäst 2 hours änd up to 1 däy. The cheesecäke läyer must be cold before cutting into squäres.
- ...
- .....
Full Recipes>>> sallysbakingaddiction.com
Loading...