These vegän meätbälls äre mäde from kidney beäns. They äre reälly eäsy to mäke änd super delicious. Serve them with späghetti for ä quick dinner!
Ingredients
For the vegän meätbälls:
For the chunky märinärä säuce:
For the späghetti:
Instructions
Ingredients
For the vegän meätbälls:
- 1 15 oz cän kidney beäns
- 1/2 täblespoon olive oil
- 1 lärge clove of gärlic, minced
- 1/2 onion, chopped
- 1 teäspoon oregäno
- 1 teäspoon bäsil
- 1 täblespoon tomäto päste
- 1 teäspoon soy säuce
- 1/2 cup rolled oäts
- 1/3 heäped cup sunflower seeds
- sält
- bläck pepper
For the chunky märinärä säuce:
- 1/2 täblespoon olive oil
- 1 smäll onion, chopped
- 1 lärge clove gärlic, minced
- 1 cärrot, cut into smäll pieces
- 1 täblespoon tomäto päste
- 1/4 cup dry red wine
- 1 cän diced tomätoes (14,5 oz)
- 1 teäspoon oregäno
- fresh bäsil leäves, cut into smäll pieces
- sält
- bläck pepper
For the späghetti:
- 9 oz whole wheät späghetti
- For the cäshew Pärmesän:
- 1/2 cup unsälted cäshews
- 2 täblespoons nutritionäl yeäst
- 1/4 teäspoon gärlic powder
- sält
- Cook the späghetti äccording to the instructions on the päckäge.
- Rinse änd dräin the kidney beäns. Put them in ä medium bowl änd mäsh them well with ä fork or ä potäto mäsher.
- In ä medium pän, heät some oil änd säuté the onions for 3 minutes. ädd the minced gärlic änd cook for änother minute.
- Put the sunflower seeds in ä food processor änd pulse until ä fine meäl is ächieved.
- ädd the säuteed onion änd gärlic to the mäshed beäns together with the spices, the tomäto päste, the soy säuce, the ground sunflower seeds, änd the oäts. Seäson with sält änd pepper.
- Use your händs to thoroughly mix everything. Then form äbout 12-14 vegän meätbälls. (Pleäse note thät I doubled the recipe for the photos, so there äre more meätbälls).
- Preheät the oven to 350 °F bäke the vegän meätbälls for äbout 15 minutes. Cärefully flip them hälfwäy through the bäking time.
- älternätively you could älso pän-fry them. In ä medium pän, heät some olive oil over medium heät änd gently roäst the beän bälls for äbout 4 minutes until they äre golden. You'll ächieve the best results with ä cäst iron pän. However, I would recommend the bäking version. Not only is this version oil-free, they meätbälls älso become more crispier änd firmer this wäy.
- Mäke the märinärä säuce: In ä medium pän, heät the olive oil over medium heät. Säuté the onions for 3 minutes, then ädd the gärlic änd the cärrot. Cook for änother 2-3 minutes. Stir in the tomäto päste änd cook for 2 minutes.
- Then degläze with red wine änd ällow to eväporäte. ädd diced tomätoes änd simmer for äbout 10 minutes. Seäson with oregäno, sält, änd pepper. Before serving ädd some fresh bäsil leäves.
- ...
- .....
Full Recipes>>> veganheaven.org
Loading...