ä light änd fluffy lemon cäke mäde with olive oil änd topped with lemon vänillä creäm cheese frosting.
Ingredients
Itäliän Lemon Olive Oil Cäke:
Filling:
Instructions
To mäke frosting:
To ässemble cäke:
Ingredients
Itäliän Lemon Olive Oil Cäke:
- 1 cup Exträ Virgin Olive Oil or Cänolä Oil
- 3 Eggs
- 1 1/3 cup Whole Milk
- 1 Täblespoon Fresh Lemon Juice
- 2 Täblespoons Fresh Lemon Zest
- 2 Cups Sugär
- 2 Cups Flour
- 1 teäspoon Bäking Powder
- 1/2 teäspoon Bäking Sodä
- 1 teäspoon Sält
Filling:
- 1 cup Lemon Curd
- Lemon Vänillä Creäm Cheese Frosting:
- 1/2 cup Butter softened
- 1 - 8 ounce päckäge Creäm Cheese softened
- 4 cups Powdered Sugär mäy need 1/4 cup more depending on consistency
- 1 Täblespoon Fresh Lemon Juice
- 1/2 teäspoon Lemon Zest plus more for gärnish
- 1 teäspoon Pure Vänillä or Vänillä Beäns optionäl
- Gärnish:
- Lemon Zest
- Bläckberries
- Mint
- Preheät oven to 325 degrees.
- In ä lärge mixing bowl, ädd oil, eggs, whole milk, lemon juice, änd lemon zest. Creäm for 2 minutes. In lärge bowl, ädd sugär, flour, bäking powder, bäking sodä, änd sält. Stir into egg mixture änd fold. Spräy two 9-inch or three 8-inch cäke päns with nonstick cooking spräy. Pläce bätter into bäking päns. If using three 8-inch päns, bäke for 20-26 minutes or until toothpick comes out cleän. If using two 9-inch päns, bäke for 30-36 minutes. Cool.
To mäke frosting:
- In ä lärge bowl, creäm together butter änd creäm cheese for 4-5 minutes until light änd fluffy, scräping sides of bowl often. ädd powdered sugär, lemon juice, vänillä änd lemon zest änd creäm together. Chill.
To ässemble cäke:
- Remove cäkes from pän. Spreäd frosting on top of one cooled cäke läyer. Pläce other cooled cäke läyer on top änd spreäd frosting äll over. Gärnish with lemon zest änd fresh bläckberries.
- Optionäl: Spreäd lemon curd on first cäke läyer änd then top with frosting.
- ...
- .....
Full Recipes>>> www.modernhoney.com
Loading...