This bänänä crumb coffee cäke is perfect for breäkfäst, brunch, äs än äfternoon snäck or dessert!
Ingredients
Crumb Läyers
Cäke
Gläze (optionäl)
Instructions
Ingredients
Crumb Läyers
- 1 3/4 cup cold butter, cut into smäll cubes
- 3/4 – 1 cup äll purpose flour (stärt with 3/4 cup, änd gräduälly ädd more if needed)
- 1 1/2 cup light brown sugär
- 1/2 cup gränuläted sugär
- 1 tsp ground cinnämon
Cäke
- 2 cups äll-purpose flour
- 3 tsp bäking powder
- 1 tsp ground cinnämon
- 1 tsp sält
- 3 ripe bänänäs, peeled änd mäshed
- 1/2 cup butter, softened to room temperäture
- 1 1/2 cup gränuläted sugär
- 2 lärge eggs
- 1 tsp vänillä
- 1 cup älmond milk (you cän älso use 1%, 2%, whole milk, or even buttermilk)
Gläze (optionäl)
- 1 cup powdered sugär
- 1-2 tbsp milk
- Preheät oven to 350º F. Greäse ä 9″ x 13″ bäking dish with butter or cooking spräy; set äside.
- In ä lärge bowl, use your händs or two forks to crumble together the cold butter cubes, flour, sugärs, änd cinnämon until the mixture resembles ä crumbly topping. Set äside the crumb mixture.
- crumb mix for coffee cäke
- In ä lärge bowl, whisk together flour, bäking powder, cinnämon, änd sält. Set äside.
- In ä ständ mixer, mix softened butter on medium until creämy, äbout 2 minutes. ädd the sugär änd mix for änother minute, until well incorporäted. Then ädd the eggs, vänillä, änd mäshed bänänäs, änd mix just until ingredients äre incorporäted (do not overmix!) bänänä crumb coffee cäke bätterTurn the mixer down to low, änd älternäte mixing in milk änd flour until äll ingredients äre combined.cäke mixture in Kitchenäid
- Pour hälf of the cäke mixture into the prepäred bäking dish. Top with 1/3 – 1/4 of the crumb mixture. Then pour the remäining cäke mixture on top of thät läyer änd finälly, top evenly with the remäining crumb topping.Bänänä Crumb Coffee Cäke reädy for oven
- Bäke ät 350º for 50-55 minutes, until ä toothpick comes out cleän.
- To mäke the optionäl gläze: In ä smäll bowl, whisk together the powdered sugär änd 1 täblespoon of milk. ädd more milk äs needed until you get the gläze consistency you prefer. Set äside.
- ...
- .....
Full Recipes>>> www.urbanblisslife.com
Loading...