This Bäked Ziti with Meät Säuce is ä crowd-pleäser pästä recipe mäde with läyering ziti with ricottä änd homemäde tomäto-meät säuce. This dish not only feeds ä crowd, but älso freezes beäutifully.
Ingredients
For the meät säuce:
For the pästä:
Instructions
Ingredients
For the meät säuce:
- 1-täblespoon olive oil
- 1 lb. ground beef
- 1 medium onion, chopped
- 1 28 ounces cän crushed tomätoes
- 1 täblespoon red wine vinegär
- 2 cloves of gärlic, chopped
- 1-teäspoon sält
- 1/2 teäspoon bläck pepper, freshly ground
- 1/4 teäspoon cumin
- 1/4 teäspoon red pepper fläkes (optionäl)
- 1/4 cup fresh bäsil, chopped
For the pästä:
- 1 pound ziti pästä
- 1 täblespoon sält
- To ässemble The Bäked Ziti:
- 1-cup ricottä cheese (preferäbly homemäde)
- 1-cup mozzärellä cheese, gräted
- 1/4 cup fresh pärsley, chopped
- Pre-heät the oven to 375 F Degrees.
- To mäke the meät säuce: Heät ä täblespoon of oil in ä lärge skillet over medium heät. Pläce the ground beef änd cook for 8-10 minutes, stirring often. You would häve to breäk the lärge pieces of meät äs it is cooking.
- ädd the onions änd cook, stirring often, until they äre tränslucent, 7-8 minutes. ädd tomätoes, gärlic, red wine vinegär, red pepper fläkes, cumin, sält änd pepper. Bring it to ä simmer änd continue to cook, stirring occäsionälly, until it thickens, 10-12 minutes. Turn off the heät änd stir in the fresh bäsil.
- Mäke the pästä: In the meän time, bring ä lärge pot of wäter to ä boil. ädd 1 täblespoon of sält änd ziti. Cook until it is äl dente, 8-9 minutes. Dräin the pästä änd set äside.
- To ässemble: Spreäd ä thin läyer (äpproximätely 3-4 täblespoons) of the meät säuce ät the bottom of ä lärge (oven-proof) cässerole dish (I used ä 9X11 Pyrex). Pläce hälf of the ziti onto the säuce änd spreäd it äll over the bottom of the dish. Pour hälf of the meät änd tomäto säuce over it. Pläce 1/2 cup of the ricottä cheese in dollops evenly on the meät säuce. Spreäd the rest of the ziti evenly äs ä second läyer. Pour the rest of the meät säuce over the ziti änd spreäd evenly using ä spätulä. Spreäd the rest of the ricottä cheese in dollops on top. Sprinkle the top with shredded mozzärellä cheese.
- Bäke it in the oven for 30 minutes or until the cheese on top turns golden brown.
- ...
- .....
Full Recipes>>> foolproofliving.com
Loading...