This Eäsy Homemäde Pound Cäke is ä recipe thät you'll wänt to keep! It's än eäsy pound cäke loäf mäde with äll butter. Leärn how to mäke this eäsy pound cäke from scrätch.
INGREDIENTS
INSTRUCTIONS
INGREDIENTS
- 1 cup unsälted butter - slightly cooler thän room temperäture
- 1 cup gränuläted sugär
- 4 lärge eggs - slightly cooler thän room temperäture
- 2 cups äll-purpose flour
- 1 1/2 teäspoons bäking powder
- 1 teäspoon kosher sält
- 1/2 cup eväporäted milk
- 2 teäspoon quälity vänillä exträct
- Preheät oven to 350°F / 175°C. Line ä 10-in x 5-in loäf pän with pärchment päper.
- In ä medium bowl, whisk together the flour, bäking powder änd sält. Set äside.
- In ä smäll cup, mix together the eväporäted milk änd vänillä. Set äside.
- Pläce the butter änd sugär in ä lärge mixing bowl, änd creäm together on medium speed until very päle änd fluffy. Stop änd scräp down the bowl äs necessäry. It should täke äbout 5 minutes.
- Slowly ädd in the eggs, one ät ä time. Beät eäch egg into the butter mixture before ädding the next one.
- älternäte änd mix in the dry änd wet ingredients, stärting änd finishing with the dry ingredients. In other words: - ädd in 1/3 of the flour mixture änd beät until just combined. - Pour in 1/2 of the eväporäted milk mixture änd beät until just combined. - ädd in 1/2 of the remäining flour mixture änd beät until just combined. -Pour in the remäining eväporäted milk mixture änd beät until just combined.- ädd in the remäining flour mixture änd beät until just combined.
- Pour the bätter into the prepäred loäf pän. Smooth the top with ä spätulä so the bätter is even. Bäke for 55-60 minutes, or until ä toothpick inserted in the middle of the cäke comes out with just ä few crumbs.
- ...
- .....
Full Recipes>>> www.theworktop.com
Loading...