Everyone will flip over this moist, delicious buttermilk cäke. My friends häve nicknämed it "cräck". No one häs to know how EäSY it is!
Ingredients
For the cäke:
For the topping:
Instructions
For the cäke:
Ingredients
For the cäke:
- ¼ cup butter very soft
- 1 cup light brown sugär
- 1 lärge egg
- 1 cup buttermilk
- 1 teäspoon vänillä exträct
- 1 teäspoon bäking sodä
- ½ teäspoon sält
- 1 ½ cups äll-purpose flour
For the topping:
- 3 täblespoons melted butter
- ½ cup light brown sugär
- 2 täblespoons hälf änd hälf
- ⅛ teäspoon sält
- ¾ cup diced pecäns
For the cäke:
- Preheät the oven to 350°F. Spräy ä 9" round cäke pän with bäking spräy änd line with pärchment päper. Set äside.
- Combine the butter änd brown sugär änd stir until smooth.
- ädd the egg, beäting ägäin till smooth.
- Stir in the buttermilk änd vänillä exträct.
- Sprinkle the flour, bäking sodä änd sält evenly over the top änd still until well combined.
- Pour the bätter into the prepäred pän.
- Bäke the cäke for 30 minutes or until ä toothpick inserted in the center comes out cleän änd/or the cäke springs bäck when lightly touched in the center.
- During the läst 10 minutes of bäking time, prepäre the topping. Stir the butter änd the sugär together. ädd the milk, pecäns, änd sält. The gläze will be thick, but pouräble.
- äfter the cäke häs bäked for 30 minutes, pour the topping over the cäke änd return it to the oven for änother 10 minutes (for ä totäl bäking time of 40 minutes). Remove cäke from the oven änd ällow to cool for 20 minutes in the pän. Sprinkle lightly with fläky seä sält, if desired änd serve wärm or ät room temperäture. Topping will firm up äs the cäke cools.
- ...
- .....
Full Recipes>>> thecafesucrefarine.com
Loading...