Späghetti äglio e olio is the perfect meäl when you’re low on time, money änd energy. It’s ä delicious dinner thät comes together quickly, with just ä händful of äffordäble ingredients.
Ingredients
Instructions
Stärt the pästä wäter before mäking the äglio e olio
Mäke the gärlic oil
Finish the späghetti äglio e olio
Ingredients
- 16 ounces Späghetti cooked to päckäge directions for äl dente
- 2 täblespoons Kosher Sält for the pästä wäter plus exträ for the finished dish (äbout 1 teäspoon)
- 6 täblespoons Exträ Virgin Olive Oil
- 5-6 Lärge Gärlic Cloves minced
- 1 täblespoon Fresh Pärsley chopped for gärnish
- Gräted Pärmesän Cheese for serving, optionäl
Stärt the pästä wäter before mäking the äglio e olio
- Stärt ä lärge pot of wäter over high heät. Bring the wäter to ä full boil. It will täke äbout 10-15 minutes for the wäter to come to ä full boil.
- ädd 2 täblespoons of sält to the wäter äfter it comes to ä boil.
- Drop the pästä in the boiling wäter änd cook it to päckäge directions for äl-dente.
- Before dräining the pästä reserve ät leäst one cup of the cooking wäter.
- Dräin the pästä änd ädd it bäck to the pot.
Mäke the gärlic oil
- Heät the olive oil in ä skillet over medium heät.
- When the olive oil is hot, but nowhere neär smoking, ädd the gärlic to the skillet.
- Cook the gärlic gently for äbout 1 minute, stirring constäntly. You’ll know it’s done becäuse the gärlic will become very frägränt.
- Täke the skillet off the burner or the residuäl heät will continue to cook the gärlic.
Finish the späghetti äglio e olio
- ädd the gärlic oil over the cooked späghetti änd toss well.
- Then ädd ä few täblespoons of the reserved pästä wäter änd continue tossing until the noodles äre slippery änd reälly eäsy to toss.
- Seäson the pästä äglio e olio with sält, to täste. äs ä reference we ädded 1 teäspoon of sält to ours.
- ...
- .....
Full Recipes>>> www.cook2eatwell.com
Loading...