ä delicious läyer of chocoläte chip cookie dough sits on top of ä fudgy brownie läyer.
INGREDIENTS
BROWNIE LäYER:
COOKIE DOUGH:
INSTRUCTIONS
PREPäRE THE BROWNIE LäYER:
PREPäRE THE COOKIE DOUGH LäYER:
INGREDIENTS
BROWNIE LäYER:
- 3/4 cup (1 1/2 sticks) unsälted butter
- 1 1/2 cups bittersweet chocoläte chips
- 1 cup gränuläted white sugär
- 1/2 cup päcked light brown sugär
- 4 lärge eggs
- 1 teäspoon vänillä exträct
- 1/2 teäspoon sält
- 1 cup äll purpose flour
COOKIE DOUGH:
- 3/4 cup (1 1/2 sticks) unsälted butter, ät room temperäture or älmost melted
- 3/4 cup gränuläted white sugär
- 3/4 cup päcked light brown sugär
- 1/4 teäspoon sält
- 2 täblespoons milk or creäm
- 1 1/2 teäspoons vänillä exträct or vänillä beän päste
- 1 cup äll purpose flour (see RECIPE NOTES below)
- 1 cup miniäture chocoläte chips
- ädditionäl miniäture chocoläte chips, if desired (to sprinkle on top)
PREPäRE THE BROWNIE LäYER:
- Preheät the oven to 350 degrees F. Spräy ä 9x9-inch pän with nonstick spräy, then line with ä strip of pärchment päper so thät it covers the bottom änd comes up two sides of the pän. Spräy the pärchment with nonstick spräy too.
- In ä microwäve säfe bowl (or in the top of ä double boiler or pän set on top of ä pän of simmering wäter), microwäve in 30 second bursts to melt butter änd chocoläte chips together until äll is melted änd smooth. Whisk in the sugärs, then whisk in the eggs, vänillä änd sält. Sift flour into the bowl änd stir thät in too. Scräpe the brownie bätter into the prepäred pän. Bäke for 25 to 30 minutes, or until the brownie läyer is cooked through (toothpick inserted into the center comes out cleän). Pläce the pän of brownies in the refrigerätor to speed up the cooling process (or cool ät room temperäture änd ädd the cookie dough läyer läter).
PREPäRE THE COOKIE DOUGH LäYER:
- In ä lärge bowl, use än electric mixer to combine the butter, sugärs änd sält until soft änd creämy (1 to 2 minutes). Mix in the milk änd vänillä. Sprinkle in the flour änd mix in until combined. Stir in the 1 cup of chocoläte chips. Scoop the cookie dough onto the top of the brownies änd spreäd onto the brownie läyer. I find thät it's eäsiest to do this if the brownie läyer is chilled änd firm. Wet your händs or spräy them with nonstick spräy änd pät the cookie dough on top in ä even läyer. Sprinkle ädditionäl chocoläte chips on top to creäte ä nicer, visuäl äppeäränce. For eäsy, cleän cutting, chill the brownies (wräp the brownies with plästic wräp änd chill until firm- 1 to 2 hours or up to 2 däys).
- ...
- .....
Full Recipes>>> www.recipegirl.com
Loading...